La Multi Ani, Radu Beligan!

Astazi e ziua lui Radu Beligan. Nu mai are rost sa insir epitete, sa caut cuvinte care sa sune bine, metafore aparte..e Radu Beligan. Numele spune deja toate minunatiile lumii si ale acestei profesii sublime.

De ziua lui, se va afla in sala pentru ultima reprezentatie a spectacolului Straini in noapte (cu Emilia Popescu si Florin Piersic), a carui regie o semneaza. De la 19:00, la Palatul copiilor, Bucuresti.

Ieri seara, Radu Beligan a (fost) sarbatorit pe scena Teatrului National, la fel ca anul trecut, in rolul scriitorului Leon Saint-Pe din spectacolul Egoistul. Mi-as dori nespus sa revad piesa, desi am vazut-o deja de doua ori, insa magia lui Radu Beligan are proprietati adictive.

Dar poate cel mai frumos despre domnul Radu Beligan sunt cuvintele pe care dumnealui ni le adreseaza in afara spectacolelor, lasandu-ne sa intrevedem, cat de putin, universul lui aparte din “Beligania”:

“Dragostea este motorul vieţii, după părerea mea. Adică “unde dragoste nu e, nimic nu e”, cum spune… Biblia. De altfel, teoria mea este că longevitatea se datorează actului iubirii. Suntem născuţi pe lume pentru a iubi.”

UPDATE: Radu Beligan la masa “Profesionistilor” Eugeniei Voda, o iubitoare de teatru la randu-i. Splendid.

Advertisements

One thought on “La Multi Ani, Radu Beligan!

  1. Pingback: La Multi Ani, Radu Beligan! « Immoral beauty

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s