Ploaia si corolarul ei

Astazi dupa-masa a plouat. Mult si neasteptat…Desi, in general, prefer sa fiu in casa cand ploua si nu ma simt in largul meu pe o astfel de vreme, azi a fost altfel. Asteptam trenul si incepuse sa imi fie putin racoare. Se auzea ploaia pe tabla acoperisului si vedeam stropii mari in baltile din santierul din fata. Am trait un sentiment frumos si mi-a placut sa imi pun fularul la gat, sa strang putin puloverul pe mine si sa citesc ziarul. Mi-am amintit de un text scris acum aproape un an, despre stihii si forta lor..

…orice este posibil. Ai senatia ca se poate intampla orice. Cel mai nastrusnic vis se poate implini. Dorintele cele mai ascunse ies la iveala si asteapta caderea lina a unei frunze de tei ca sa porneasca spre culmi de implinire.

Cand se starneste furtuna simti ca toate puterile universului s-au adunat ca sa cutremure fiinta, sa zdruncine prejudecatile si sa risipeasca fricile. E uimitoare influenta stihiilor. Mereu imi transmit o parte din valtoarea nestapanita, din atotputernicia lor. Cu fiecare rafala sunt mai linistita, cu fiecare strop imi limpezesc gandurile si fiecare fulger e o raza de soare. E o speranta. O speranta ca furtuna pe care o dezlantuie o sa curete tot.

Tabula rasa. Sa ciocnim pentru noi inceputuri. Caci asta trebuie exploatat dupa fiecare furtuna. Un nou inceput. O alta cale. Plina de spini, de hartoape, de parauri imbietoare, de urcusuri line. Plina de ocazii. Pe care le pierzi daca te abati din drum. Keep walking! Poate te impiedici, poate cazi, poate trebuie sa te opresti ca sa iti tragi sufletul, dar nu te opri niciodata de tot. Sensul “lucrurilor fara rost” il vei gasi mai departe , la statia urmatoare, la ultima, la una dintre ele.

Daca vine furtuna, bucura-te! Nu lasa in urma ei nici ura, nici regrete, nici resentimente. Iti reincarca spiritul si te redirectioneaza spre noi idealuri, scopuri, tinte. Si uneori, cand e furtuna, miroase a tei. Miroase a iubire, a sentimente pure, a plimbari nevinovate, a dragoste neimplinita si neimpartasita. Si in mirosul asta poti bantui in nestire, te poti cufunda in aroma inconfundabila, in cautarea unei alte forme de existenta.

Vei gasi lumea puritatii, a lucrurilor frumoase si nealterate, a vietii simple si relaxate. O lume pierduta, in care putini mai traiesc. E o lume dupa care plangem toti, dar noi am distrus-o. Oricat am vrea-o inapoi, e atat de departe…Dar nu e vreme pentru regrete. Acum bate vantul si miroase a tei.

La vita e bella, si….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s