Ivanov – regia Andrei Serban, teatrul Bulandra

De astazi si pana pe 29 ianuarie, sunt repetitiile cu public la Ivanov, cel mai nou spectacolul montat de Andrei Serban in Romania. Cu Vlad Ivanov (ce mai gaselnita nominala), Victor Rebengiuc, Mirela Oprisor, Marius Manole, Cornel Scripcaru, Ioana Anton si altii. Premiera oficiala, pe 30 ianuarie, de la 19:00, la Sala Toma Caragiu.

Victor Rebengiuc Marius Manole si Vlad Ivanov - foto Petrica Tanase

Victor Rebengiuc Marius Manole si Vlad Ivanov - foto Petrica Tanase

Marti, in Suplimentul Literar si Artistic de la Adevarul, am citit un articol tare frumos despre spectacol si, bonus, am reusit sa vedem si cateva poze. Iar cea care a scris cel mai la cald, din suflet si cu toata sinceritatea a fost Cristina Bazavan, care a publicat doua post-uri la ea pe blog. Primul, in care vorbeste despre cum ii ajuta Andrei Serban sa isi gaseasca si sa isi contruiasca personajul, iar cel de-al doilea, despre o zi maraton de repetitii – opt ore.

Alex Pavel Andrei Serban si Mirela Oprisor - foto Petrica Tanase

Alex Pavel Andrei Serban si Mirela Oprisor - foto Petrica Tanase

Fie ca textele de mai sus v-au placut sau nu, Ivanov e un spectacol ce trebuie vazut. Pentru actorii de vis din distributie, pentru Andrei Serban (care, in afara de talentul de regizor, are si darul de a scrie – cititi O biografie, neaparat), pentru Cehov, pentru suflet, pentru ore frumoase, pentru a invata, pentru a fi curiosi. Poate ca saptamana asta nu mai sunt bilete, poate ca doamnele de la bilete o sa va lase sa intrati, poate ca Andrei Serban o sa ii “bage” pe toti studentii, poate o sa il vedeti dupa premiera. Cum ajung in tara, eu una sigur merg la spectacol! Vizionare placuta!

Update

A fost mama pe 29 la spectacol si mi-a transmis cateva impresii “la cald” 🙂 Cel mai important: ca spectacolul e o minune, ca ce reuseste Andrei Serban e fabulos si ca trebuie sa mergem sa il vedem. Si daca mai reusim sa stam si in randul 1 ca ea, atunci e de vis ;)Mi-a mai spus mama ca Andrei Serban era foarte atent cu toata lumea, conducea spectatorii in sala; mai mult, i-a lasat pe toti studentii sa intre, i-a asezat in sala. A stat mult de vorba cu doamna Valeria Seciu si cu sotia lui Dan C. Mihailescu…

Momente bune din spectacol se desfasoara, aparent, in sala. Marius Mnaole alearga printre randuri, pe langa balustradele de la Toma Caragiu, si deschide spectacolul, amenintandu-l pe Ivanov. Un detaliu frumos si aproape nemaiintalnit astazi in teatre, este ca se joaca cu cortina – o cortina rosie, gofrata, si foarte sugestiva. Aaa, rosu sunt si costumul si pantofii de lac ai lui Borkin (afaceristul misel, interpretat de Marius Manole).

Vlad Ivanov, zice mama, intra mai greu in rol si e mult mai bun in cea de-a doua parte a spectacolului, iar domnul Victor Rebengiuc este genial. Mirela Oprisor si ea foarte buna, Ioana Anton nu in forma de alte dati (si “luand niste note cam inalte”, a se citi, tipand, dupa cum mi-a spus o alta prietena). Roluri mici, dar foarte bine realizate Marius Chivu si Dana Dogaru. Pentru mama revelatie a fost si domnul Cornel Scripcaru, pe care nu il mai vazuse de ceva vreme jucand. Pe scurt, sa speram ca se va juca multa vreme spectacolul si ca vom gasi bilete!

Acum citeam Ivanov in engleza si am dat peste replica asta a lui Borkin (Marius Manole): The life of man is like a flower, blooming so gaily in a field. Then, along comes a goat, he eats it, and the flower is gone!. Pe cat de trist e continutul, pe atat de amuzanta e forma in care e exprimat si am intrebat-o cum a fost momentul asta in spectacol. Raspuns: Vai stii cum a fost?????? Delir, sala pe jos, abia se tinea si manole sa nu rida….:)

Si poate merita si asta mentionat: se vede ca joaca toti cu o placere, dragoste chiar, cred k in primul rind de la ce a facut Serban, si de cum sint toti actorii facuti sa fie excelenti, geniali, sa-si dea si sufletul pentru spectacol, k de marius, rebengiuc si chiar ivanov asta poti sa zici, k isi dau sufletul pe scena la Ivanov (sigur, unii dintre ei si la alte spectacole!) Ca si cum ar face rolul vietii lor!
– Mama 🙂

Advertisements

One thought on “Ivanov – regia Andrei Serban, teatrul Bulandra

 1. It was difficult to find your blog in google. You should create some high PR
  contextual backlinks in order to rank your site.

  I know – writing articles is very time consuming, but contextual backlinks are the best type
  of backlinks. I know very useful tool that will help you to create
  unique, readable content in minute, just search
  in google – laranita free content source

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s